Nyheter

Grönt Bolån

Grönt Bolån

SBAB lansera grönt bolån!

Nu vill SBAB lansera grönt bolån. Bolånet baseras på fastighetens energiklass i energideklarationen från Boverket. Det beräknas omfatta bolånekunder med cirka 5,7 miljarder kronor i bolån vilka kan få sitt bolån omvandlat till Grönt Bolån och en grön ränterabatt.

Inledningsvis avser det Gröna Bolån ge 0,10 procentenheters rabatt för energiklass A och B, Det innebär 1 000 kronor per år i lägre räntekostnad före skatt för varje miljon kronor i bolån. Energiklass C avser ge 0,05 procentenheters ränterabatt. Kundens bolån omvandlas automatiskt av SBAB till Grönt Bolån.

Malin Pellborn, hållbarhetschef på SBAB, säger ”vi vill bli Sveriges mest ansvarstagande och hållbara bank”. Hon fortsätter med att säga ”genom att premiera energieffektiva bostäder skapar vi incitament för ökad energieffektivitet och hjälper på så sätt till att minska energiförbrukningen”. Vidare säger hon att ”vårt Gröna Bolån bidrar till att skapa en långsiktigt ökad efterfrågan på energieffektiva bostäder”.