Nyheter

Kampanj för fastighetsmäklarnas anseende!

Kampanj för fastighetsmäklarnas anseende!

Kampanj för fastighetsmäklarnas anseende!

Mäklarsamfundet tillsammans med Fastighetsmäklarförbundet avser hålla en branschgemensam kampanj med syfte att stärka fastighetsmäklarbranschens anseende speciellt nu i Corona tider

I slutet av maj kommer vi att få stifta bekantskap med det nya fiktiva fastighetsmäklarföretaget Fastighetsmäklarna ABC, som fastighetsföretag med humor och värme kommer att förmedla värdet av den svenska fastighetsmäklartjänsten via olika digitala plattformar.

Genom den digitala plattformen visa på hur en mäklare gång på gång hamnar i dråpliga och tillspetsade situationer som i slutändan alltid visar vilken nytta en fastighetsmäklare faktiskt gör för både köpare och säljare i bostadsaffären.

Som en av de få kvarvarande genuina lokalförankrade fastighetsbyråerna slår vi vakt om den västsvenska charmen och originaliteten. Vill vi be Er ägna några minuter på att rekommendera oss i sociala medier såsom facebook.
https://www.facebook.com/arvhag

Fler bostäder till äldre

Fler bostäder till äldre

Fler bostäder till äldre

Bostäder som är anpassade till äldres behov är stort. Detta särskilt i kommuner med svaga bostadsmarknader. Det är svårt att finansiera omvandling av befintliga bostäder för äldres behov. föreslår Regeringen föreslår nu i vårändringsbudgeten för 2020 en förstärkning med 300 miljoner kronor till Statens Bostadsomvandling AB, Sbo, för att möta behovet.
Sbo har givits uppdraget att tillsammans med kommuner omvandla befintliga fastigheter göra de tillgänglighetsanpassade för äldre. Omvandlingarna som Sbo gör minskar kommunernas kostnader för äldreomsorg och skapar en positiv utveckling på den lokala bostadsmarknaden.
Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund säger att det visat sig att kommuner med svag bostadsmarknad klarar inte detta själva och jag är glad att nu ge Sbo utökade möjligheter att tillföra en tydlig samhällsnytta,
I kommuner med vikande befolkning och svag bostadsmarknad är det svårt för kommuner att skapa de bostäder som behövs för att bättre balansera utbud och efterfrågan. Svaga bostadsmarknader gör att kommunala bostadsbolag har svårt att investera i bostadsomvandlingar.

Stor efterfrågan på bostadsrätter

Stor efterfrågan på bostadsrätter

Stor efterfrågan på bostadsrätter


Under vecka nr 12 sjönk mediantiden, liggtiden, för en bostadsrättsförsäljning i Stockholms innerstad till tolv dagar, något som aldrig tidigare hänt, visar ny statistik från Hemnet.
En av orsakerna skulle kunna vara stress att komma till snabbt avslut hos både köpare och säljare, då vi inte vet något om coronavirusets framtida effekter och möjliga restriktioner.
Hemnets analytiker Erik Holmberg bedömer att flera säljare vill få klart affären så snabbt som möjligt på grund av att de inte vet vad som händer framöver, om det blir fler restriktioner och nedstängningar. Då får man hellre klart affären än väntar in något extra bud för att få några tusenlappar till. Vi ser också att budpremierna sjunker, vilket stärker den tesen.
Bostadsannonserna fortsätter att trilla in och mäklarna säger också att det är högt tryck på deras visningar.
Så här långt klarar sig bostadsmarknaden rätt bra, säljvolymerna hålls uppe och det finns en efterfrågan. Nu handlar utvecklingen mycket om oro och stress, men på längre sikt kommer den ekonomiska utvecklingen att bli viktigare. Kommer de som nu varslats snabbt tillbaka i arbete igen eller blir det en mer strukturell uppgång i arbetslösheten är det avgörande framöver, säger Erik Holmberg.

Glad Påsk!

Glad Påsk!

Glad Påsk!

Glad Påsk!
Vi på Arvhag jurist & fastighetsbyrå vill önska våra nuvarande och kommande kunder samt kollegor en riktig härlig påsk.

Vill önska alla en Corona fri Påsk och att första vaccinsprutan är inom närtid

Med vänliga påskhälsningar

Roy - Lennart
Jurist & fastighetsmäklare

Coronaviruset (Covid 19) skyndar på digitaliseringen!

Coronaviruset (Covid 19) skyndar på digitaliseringen!

Coronaviruset (Covid 19) skyndar på digitaliseringen!

I ett allt högre tempo tvingas mäklarbranschen snabba på digitaliseringen av sina rutiner i spåren av coronaviruset.

De flesta erbjuder nu både digitala visningar och digitala möten till sina kunder, eller helt privata visningar av bostäder.

För behovet att byta bostad kvarstår trots att omvärld inte är sig lik, verksamhet går vidare. För att värna om våra kunder och medarbetare anpassar vi därför våra arbetssätt för att minska risken för smittspridning i våra kundmöten och på våra visningar”, uttalar sig såväl Arvhag Jurist & Fastighetsbyrå som Ebad & Partners Fastighetsmäkleri.